Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezimiz hakkında
Pozitif Gelişim hangi tanı grupları için hizmet vermektedir?
- Otizm
- Yaygın Gelişimsel Bozukluk
- Hafif düzeyde zihinsel yetersizlik
” Yukarıda belirtilen tüm tanı grupları için merkezimizde ayrıca dil ve konuşma eğitimleri de verilmektedir.”
Uzmanlarınız hakkında bilgi verir misiniz?
Merkezimizde çalışan uzmanlarımızın tamamı Özel Eğitim Alan Öğretmeni ve Psikologlardan oluşmaktadır. Pozitif Gelişim çalışanları için sürekli gelişim, ekip çalışması, işbirliği, süreç yönetimi ve yüksek iş ahlakı olmazsa olmaz standartlardır. Uzmanlarımıza ait detaylara ulaşmak için lütfen tıklayınız.
Okulda takip ve kaynaştırma programınız var mı?
Kaynaştırma programlarımız 2002 yılından bu yana Arka Sıradakiler adı altında tescillenmiş programımız çerçevesinde uygulanmaktadır. Okul ortamında çocuklarımızın gelişimleri takip edilmekte, bireyselleştirilmiş etkinlik planları uygulanmakta, okul idaresi, rehber öğretmen, sınıf öğretmeni ve ailelerin katılımı ile ideal bir entegrasyon planı için işbirliği yapılmaktadır.
Kaynaştırma eğitim programı örnek çalışmalarımız için lütfen tıklayınız.
Ailelere verdiğiniz destekler nelerdir?
Rehberlik birimimiz tarafından yürütülen aile eğitim programlarımız yıl boyunca tüm ailelerimize uygulanmaktadır. İlk kez tanı almış velilerimize farkındalık ve süreç yönetimi üzerine psikologlarımız ve özel eğitim uzmanlarımız eşliğinde destek hizmeti verilmektedir. Tüm ailelerimiz davranış modellemeleri ve eğitimin evde devamlılığı üzerine yıl boyunca seminerlerimiz ve bireysel eğitimlerimiz ile desteklenmektedir. Ailelerimize zor anları yönetme ve başa çıkma üzerine kapsamlı bir destek hizmeti verilmektedir.
Örnek çalışmalarımız için lütfen tıklayınız
Sosyal etkinlikleriniz var mı?
Pozitif Gelişim’de kurum içi ve kurum dışı etkinliklerimiz yıl boyunca devam eder. Çocukların ve ailelerin ihtiyaçlarına uygun olarak belirlediğimiz sosyal etkinliklere yıl boyunca katılım sağlayabilirsiniz.
Örnek çalışmalarımız için lütfen tıklayınız.
Uyguladığınız eğitim yöntemleri hakkında bilgi verir misiniz?
Uyguladığımız yöntem ve teknikler için lütfen tıklayınız..
Hangi yaş grupları ile çalışıyorsunuz?
Tüm yaş gruplarına yönelik hizmetlerimiz mevcuttur. Eğitimler tek kişilik sınıflarda bireysel olarak verilmekte, grup etkinliklerimizde ise uygun akran grupları belirlenmekte ve buna uygun faaliyetler sunulmaktadır. 2018/2019 yılı akran etkileşim gruplarımız belirlenmiş olup detaylı bilgi için rehberlik birimimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
MEB desteğinin dışında yoğun eğitim veriyor musunuz?
Kurumumuzda yoğunlaştırılmış eğitim programları uygulanmakta olup, çocuğun ihtiyacına göre programın içeriği belirlenmektedir. Yoğun programlardan faydalanmak isteyen ailelerimiz MEB desteğinin dışında kalan kısmı kendi imkanları ile karşılayarak bu programdan faydalanabilirler.
Devlet desteklerinden faydalanma şartları nelerdir?
Devlet desteğinden faydalanabilmek için devlet hastanelerinden engel oranı %20 ve üzeri olan “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ve Rehberlik Araştırma Merkezleri (RAM) tarafından verilen “Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu”nun alınması gerekmektedir.
“Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu” RAM’a yapılan müracaatlarda okulunuzun yazılı başvurusu (Eğitsel Değerlendirme İsteği Formu) ya da velinin/vasinin bizzat randevu başvurusu ile RAMDEVU sistemi üzerinden randevu verilir.
Rehberlik Araştırma Merkezinden “Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu” almış olan çocukların özel eğitim ve rehabilitasyon masrafları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır. M.E.B eğitim desteği aylık 8 saat bireysel ve 4 saat grup eğitimi ile sınırlıdır. Bunun üzerindeki eğitim ihtiyaçları ebeveyn tarafından karşılanmaktadır.
“Merkezimizde 2016 yılından bu yana MEB tarafından verilen aylık 12 saatlik destek eğitimine ek olarak aylık 4 saat spor hizmeti ücretsiz olarak verilmektedir.”
Rehberlik Araştırma Merkezleri iletişim detayları
- Maltepe Rehberlik Araştırma Merkezi : 0216 549 31 61
- Kadıköy Rehberlik Araştırma Merkezi : 0216 302 33 52
- Üsküdar Rehberlik Araştırma Merkezi : 0216 651 50 03
- Ümraniye Rehberlik Araştırma Merkezi : 0216 508 11 37
- Ataşehir Rehberlik Araştırma Merkezi : 0216 548 21 21
- Kartal Rehberlik Araştırma Merkezi : 0216 387 17 77
- Pendik Rehberlik Araştırma Merkezi : 0216 482 8898
Verdiğimiz eğitim modülleri
- Taklit becersi
- Dil Konuşma ve Alternatif İletişim Becerilerinin geliştirilmesi
- El-göz koordinasyonu,
- İnce ve kaba motor beceriler,
- Sembolik oyun,
- Öz Bakım Becerileri,
- Günlük yaşam ve Sosyal becerilerin geliştirilmesi
- Bilişsel hazırlık becerileri
- Psikomotor beceriler
- Toplumsal yaşam becerileri
- Türkçe
- Matematik
- Sosyal Hayat
Hangi testleri uyguluyorsunuz?
Kurumumuzda uygulanan testleri görmek için lütfen tıklayınız.
Servis hizmetiniz var mı?
Merkezimizde servis hizmeti verilmemektedir.
Nasıl kayıt yaptırabiliriz?
Kayıt işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için lütfen bizi 0216 518 2330 numaralı telefondan arayınız ve tıklayınız.
Kurumunuza nasıl ulaşabiliriz?
Merkezimiz Bostancı Gösteri Merkezi ile Bostancı Tren İstasyonu arasında sahile yakın bir lokasyonda bulunmaktadır. Minibüs caddesine 200m, Bostancı Deniz otobüslerine 300m , Bostancı Tren istasyonuna 50m mesafededir.
Harita ve iletişim detayları için lütfen tıklayınız.
Etkinlik örnekleri
Nisan 2015 ayında “ Otizmli çocuğa konuşma eğitimi nasıl verilmeli?” konu başlıklı atölye çalışması uygulanacaktır. Şenay Yılmaz’ın vereceği seminere katılmak isteyen velilerimiz sekreterimizden bilgi alabilirler.
Ailelerin yaşadığı kabullenme sürecine yönelik kendi iç dünyalarına yolculuk ettikleri psikoterapi grubumuzun ilki tamamlanmıştır. Babalarında katılım gösterdiği grup çalışmamız her ay düzenli olarak devam edecektir. Kurum Aile danışman ve psikoloğumuz Elif Taştan’ın yö
Kurumumuz eğitimcilerinden Bircan Tavas Eylül ayı Atölye çalışmamızı tamamlamıştır. “ Otizm ve Yemek Sorunları” konulu uygulamaya katılan velilerimize teşekkür ederiz.
Kurumumuz eğitimcilerinden Tolga Yardımcı Ekim ayı atölye çalışmamızı tamamlamıştır. “ Otizmli çocuklarda okuma yazma eğitimi” konulu uygulamaya katılan velilerimize teşekkür ederiz.
Korku, çocuğun gelişim sürecinde var olan bir duygudur. 6 aydan itibaren bir bebek yabancı nesneler, yerler ve kişilere karşı korku geliştirebilmektedir. Continue Reading “Korku ve Kaygıyla Başedebilmek” Atölye Çalışması
Öğrenci başarısı için, sadece öğrenci sorumlu değildir. Bu başarı; öğrencinin, öğretmenin ve öğrenci velisinin birlikte hareket etmesiyle yakalanabilir. Continue Reading “Okul Başarısını Arttırma Yolları” Atölye Çalışması
15 yıldır devam eden projemizin öğretmen görüşmesi ve okul ziyaretleri etabı tamamlanmıştır.
Kurumuza devam eden kaynaştırma öğrencilerimizden 10 çocuğumuzun meslek liselerine kayıtları tamamlanmıştır.
İlkokul 1. Sınıf tüm anne babalar gibi bizim özel çocuklarımızın velileri içinde heyecan, kaygı ve onur verici bir süreç…
İlkokul 1. Sınıf tüm anne babalar gibi bizim özel çocuklarımızın velileri içinde heyecan, kaygı ve onur verici bir süreç. Bu bağlamda kurumumuzdan eğitim alan ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenci velilerimizi bilgilendirici bir seminer verilecektir. Seminer içer
Kurumuza devam eden kaynaştırma öğrencilerimizden 10 çocuğumuzun meslek liselerine kayıtları tamamlanmıştır. Yeni öğretim yılında okullarıyla ve öğretmenleriyle bağlantıda olup gerekli desteği vereceğimizi bildirmek isteriz. 2014-2015 eğitim döneminin başarı getirmesi d
Kurumumuzda rutin olarak yılda iki defa her çocuk için uygulanan test ve değerlendirmeler tamamlandı. Continue Reading Okullara 4 Aylık Değerlendirme Raporları Gönderildi
13.03.2018 – Salı, Sualtı Hayvanat Bahçesi gezimiz. Zeki olduğu kadar oyuncu olan su samurları, hepimizin yakından tanıdığı kırmızı yanaklı kaplumbağalar, Amazonların en etkileyici balıklarından arawanalar, otobur piranalar, dikenli vatozlar… Nehirler ve Şel
22.02.2018 – Perşembe, Cam Ocağı gezimiz.. Her yıl düzenli gezilerimizden olan Cam Ocağı Atölye gezisi yine çocuklarımız için ilgi çekici ve eğlenceli bir etkinlik oldu. İstanbul’un şehir gürültüsünden uzaklaştığımız Cam Ocağı atölyesinde, Anne ve çocuklarım
20.02.2018 – Salı, Uçurtma Müzesi Gezimiz 3 Yaş itibariyle, her yaştan ziyaretçinin katılabildiği, kendi uçurtmasını kendisinin yaptığı, gerektiğinde uçurtma eğitmenlerinin destek vererek uçurulabilir hale getirdiği uçurtma atölyelerinden oluşmaktadır. Yaş ve bece
14.02.2018 – Çarşamba, Legoland Gezisi Galata Kulesi, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Boğaz Köprüsü ile İstanbul’un ve Dünya’nın simge haline gelmiş ünlü diğer pek çok yapısını keşfedin. Yaklaşık 1 milyon LEGO® parçasından yapılmış yapılar en küçük ziyaretçiler
12.01.2018 – Cuma, KidZania gezisi… KidZania, 4 -14 yaş arasındaki çocukların birbirinden eğlenceli 65 aktivite alanında hem motor becerilerini hem de fiziksel ve sosyal becerilerini geliştirecek 100’den fazla mesleği deneyimlediği, seçim yapma özgürlüğünü e
30.12.2017 – Cumartesi, Yılbaşı etkinliği 2018 yılının tüm Pozitif Gelişim ailesine sağlık mutluluk ve huzur getirmesini temenni ederiz.
Kurumumuzdan eğitim alan her çocuğumuzun ekim-kasım-aralık-ocak hedefleri güncellenmiştir. Eğitimde alınacak hedefler ve aile için hazırlanan önerileri içeren gelişim raporları ailelerimize teslim edilmiştir.
Aile ve sosyal politikalar bakanımız Ayşenur İslam kurumumuz eğitim koordinatörü Şenay Yılmaz’ ı görüşlerinden faydalanmak için özel davette bulunmuştur.
PGSPORTS un daha çok yakın olan açılışına rağmen 3 ay gibi kısa bir süre de 3 çocuğumuzu okula hazırladık.
Pozitif Gelişim ve PGSPORTS ekibi 2014-2015 eğitim dönemi plan ve çalışmalarını hazırlamak için toplandı…
PGSPORTS‘un daha çok yakın olan açılışına rağmen 3 ay gibi kısa bir süre de 3 çocuğumuzu okula hazırladık. Özellikle sosyal uyum davranışlarında ciddi düzelme gösteren çocuklarımız okulların ön değerlendirme testlerinden geçer not alarak kabul edilmiştir. 3 ay önc
Pozitif Gelişim ve PGSPORTS ekibi 2014-2015 eğitim dönemi plan ve çalışmalarını hazırlamak için toplandı. Yeni döneme müthiş bir keyif ve dinamizmle giriyoruz. Tüm ailelerimize ve çocuklarımıza başarılı ve verimli bir dönem geçirmelerini diliyoruz.